Over UUMUN
Stichting Utrecht University Model United Nations Foundation (UUMUN) werd in 2004 opgericht en heeft ten doel de bevordering van de studie van internationale vraagstukken, onder meer betreffende de Verenigde Naties, en het daarbij vergroten van de betrokkenheid van Utrechtse universitaire studenten daarbij, zomede al hetgeen daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
In de bijna 15 jaar dat de stichting inmiddels bestaat, is UUMUN uitgegroeid tot een begrip bij ambitieuze Utrechtse studenten. Jaarlijks nemen inmiddels 17 studenten deel aan UUMUN. Zij werken samen met de universiteit, de overheid, advocatenkantoren, lobbykantoren en andere studenten.
Het inmiddels uitgebreide alumnibestand kenmerkt zich door een grote betrokkenheid bij de Stichting – de expertise die zij in hun carrières na UUMUN opdoen, geven zijn met veel aandacht en liefde door aan de jongere generaties. En zo wordt UUMUN nog ieder jaar bigger, better, faster and stronger.

Bestuur
UUMUN wordt bestuurd door vijf bestuurders: de President, Secretary-Treasurer, Head Public Affairs, Head Corporate Relations en Head Content. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het bestuur van de Stichting. Zij houden zich dus niet alleen bezig met de dagelijkse gang van zaken, maar ook met het langetermijnbeleid, de financiële gezondheid van UUMUN en dergelijke. Uniek aan de structuur van UUMUN is dat de bestuursleden óók deel uitmaken van de delegatie en dus een dubbele functie hebben. Ze besturen UUMUN, maar gaan ook als delegate mee naar Oxford en Harvard. Meer informatie over de huidige bestuurders vindt u hier.
De ‘Heads’ uit het bestuur hebben elk een Team van vier delegatieleden onder zicht, die zorg dragen voor een bepaald aspect van de Stichting. De 12 ‘members’ uit de delegatie houden zich niet bezig met het bestuur van de stichting, maar hebben een uitvoerende taak.
Het bestuur wordt bijgestaan door een toezichthoudend orgaan, namelijk de Raad van Advies, die bestaat uit oud-bestuursleden.
Het Comité van Aanbeveling bestaat uit vooraanstaande academici, politici, bestuurders en dergelijke. Zij verbinden hun goede naam aan UUMUN en ondersteunen daarmee onze bezigheden.
Voor meer informatie vindt u hier een organogram van UUMUN.

Stichting UUMUN is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KvK-nummer 30211933.