President – Esther Nauta
Als president van UUMUN ben je overal tegelijkertijd – je draagt de eindverantwoordelijk voor de stichting en voor de delegatie. Daarnaast ben je de voorzitter van het bestuur. Dat betekent niet dat jij bepaalt wat er gebeurt – integendeel. Het is de taak van de president om ervoor te zorgen dat alle bestuursleden hun functies goed kunnen vervullen en hun visie op het te voeren beleid naar voren kunnen brengen. Dit doe je door overzicht te bewaren en altijd op de hoogte te zijn van alles wat er gebeurt binnen UUMUN. In de praktijk komt dat neer op (heel) veel telefoneren, mailen en Whatsappen. Je bent dus altijd duizend dingen aan het doen. Tegelijkertijd moet je als president ook kunnen loslaten. Die balans maakt de functie zo interessant: wanneer is jouw hulp of sturing nodig? En wanneer is je bemoeienis juist niet gewenst? Elke president geeft daar op een eigen manier invulling aan. Als jurist in spé vind ik ook het meer formele gedeelte van het bestuurswerk interessant. UUMUN is inmiddels een volwassen stichting die in lijn met wet- en regelgeving moet worden bestuurd. Ook de Secratary – Treasurer speelt daarin een belangrijke rol. Ik kan me geen leerzamer jaar voorstellen dan een bestuursjaar bij UUMUN, waarin je niet alleen wordt uitgedaagd door je functie, maar ook door je bestuurs- en delegatiegenootjes. Die zijn over het algemeen goed van de tongriem gesneden en wijzen je er altijd op als je iets beter kunt doen. Uitdagendend is het zeker – en ik zou er geen seconde van willen missen.

Secretary-Treasurer – Marik Pannenkoek
Met groot plezier maak ik dit jaar deel uit van het veertiende bestuur van UUMUN. Als Secretary-Treasurer vervul ik een verscheidenheid aan rollen. Zo ben ik allereerst verantwoordelijk voor het financiële beleid van de stichting en voer ik secretariële taken uit. Daarnaast organiseer ik in samenspraak met het bestuur en de andere delegatieleden de jaarlijkse reizen naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Centraal staan daarbij de organisatorische aspecten, zoals het boeken van vluchten en accommodatie, maar ook het programma ter plaatse komt onder mijn supervisie tot stand. Vanuit mijn optiek staat de financiële gezondheid van UUMUN centraal. Als Secretary-Treasurer houd ik overzicht over de inkomsten en uitgaves van UUMUN en weet ik hoe de stichting er financieel voor staat. Dat vereist een kritische blik, nauwkeurigheid, maar bovenal een goede coördinatie met mijn bestuursgenoten. Aankomend jaar ga ik de goede lijn die UUMUN is ingeslagen doortrekken om zo mogelijk te maken dat stichting UUMUN als een gezonde financiële organisatie zich verder kan ontwikkelen!

Head Public Affairs – Bas van Beurden
Team Public Affairs houdt zich bezig met subsidie en sponsoring vanuit de non-profitsector om het MUN-jaar van de eigen delegatie mogelijk te maken en bij te dragen aan het voortbestaan van stichting UUMUN op de lange termijn. Een jaar Head PA zit dan ook vol met gesprekken met verschillende instellingen uit het maatschappelijk veld, fondsenaanvragen en het nadenken over en het uitdragen van de visie van UUMUN als organisatie. Dit vergt creativiteit en doorzettingsvermogen van het gehele Team PA. Hiernaast zet het team zich in om de UUMUN Academy te organiseren en zo de kennis en vaardigheden die een jaar UUMUN de delegatieleden brengt toegankelijk te maken voor een breder publiek. Als Head Public Affairs ben ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het team. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor onze partners binnen de Universiteit Utrecht. De gesprekken die ik voer met decanen en andere medewerkers van de universiteit over positie van UUMUN binnen de Utrechtse studentengemeenschap zijn ontzettend interessant en bieden voedingsbodem voor intensieve samenwerking. Ik kijk dan ook uit naar een leerzaam en dynamisch jaar!

Head Corporate Relations – Jasmijn de Groot
Dit jaar mag ik de functie van Head Corporate Relations op me nemen. Dit houdt in dat ik mij, samen met mijn Team Corporate Relations, bezighoud met het contact met de private sector. UUMUN is afhankelijk van samenwerkingen met onze partners en gezamenlijk organiseren wij dit jaar wederom de Legal Challenge en de Race to Diplomacy. Twee ontzettend leuke evenementen waarbij studenten kennis kunnen maken met de praktijk en daarbij hun soft skillskunnen ontwikkelen. Elk jaar zijn deze evenementen weer een groot succes door het intensieve contact wat wij hebben met onze partners en door onze wekelijkse vergaderingen met het team. Ik ben verantwoordelijk voor het leiden van deze vergaderingen en het overzicht houden van wat er moet gebeuren. Daarnaast ben ik dit jaar verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met onze alumni. Het is ontzettend leuk om te zien waar iedereen van UUMUN uiteindelijk terecht komt en wat voor een succesvolle members UUMUN in zijn alumni-bestand heeft staan.
Het leukste aan mijn taak vind ik het contact met zoveel verschillende mensen. Mijn aangeboren enthousiasme en interesse kan ik hier goed in kwijt terwijl ik ook nog eens erg veel leer van een intensief jaar vol met nieuwe ontmoetingen.

Head Content – Emile Hallo
Als Head Content ben je een jaar lang bezig met het hoofddoel van UUMUN, namelijk het ‘munnen’. Munnen is alles wat komt kijken bij het meedoen aan grote VN-simulaties, zoals die op Oxford en Harvard. Vaardigheden die je daarbij nodig hebt zijn speechen, lobbyen, het schrijven van een resolutie en dit alles in het Engels. In principe is deze functie te omschrijven als trainer/coach van de delegatie. Samen met de members van Team Content, de assistent-trainers, probeer ik ervoor te zorgen dat de delegatieleden deze vaardigheden zo goed mogelijk ontwikkelen. Dit doen we door elke week inhoudelijk interessante en vernieuwende trainingen te geven. Head Content is daarom een zeer creatieve en afwisselende functie!
Voorts draagt de Head Content ook zorg voor het regelen van de externe zaken rondom deze trainingen, zoals het regelen van locaties en het onderhouden van contact met alumni en andere externe trainers. Ook is de Head Content verantwoordelijk voor het geven van trainingen en workshops aan externe partijen. Wat mij in het bijzonder trekt in deze functie is het feit dat je een jaar lang met het hart van UUMUN bezig bent. Ook is het sociale en persoonlijke aspect van belang: je moet de sfeer in de groep aan kunnen voelen en aan de hand daarvan trainingen kunnen aanpassen aan de behoeften die in de groep spelen. Je een jaar lang inleven en bezig houden met de hele delegatie is erg leerzaam. Kortom, een jaar lang Head Content zijn is daarom een grote maar heel erg leerzame uitdaging!