Alumna Eveline de Bruijn over UUMUN

Eveline de Bruijn is na haar studententijd in Utrecht in de diplomatieke wereld gerold. Stages in Rwanda en Genève, werken voor de VN en wonen in New York en (Zuid) Sudan; het is haar allemaal niet vreemd. Dé tip van Eveline voor studenten die een carrière in de diplomatieke wereld ambiëren: ga het veld in. Zo heeft Eveline drie en een half jaar in Zuid en (noord) Sudan gewoond om zich daar met crisisresponse en ‘ community security’ bezig te houden. Inmiddels woont Eveline, na heel wat jaartjes weg van huis, weer in Nederland. Op dit moment werkt zij voor Buitenlandse Zaken en richt zij zich op rechtsorde en vredesopbouw.

“Mijn deelname aan UUMUN is inmiddels al weer dik tien jaar geleden. Destijds nog een jonge organisatie waarin ik de rol van ‘Head Non-Profitvervulde. UUMUN sloot goed aan bij mijn interesses en was bovenal een leuke groep studenten. Het was bijzonder om samen met andere studenten naar die geweldige periode in New York en Boston toe te werken. Vele bezoekjes zijn afgelegd en nieuwe fondsen zijn gezocht om deze reizen te kunnen financiëren.

Inmiddels ligt mijn UUMUN jaar al weer tien jaar achter me. Ondanks dat het alweer even geleden is, heb ik nog steeds veel aan de vaardigheden en ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn UUMUN jaar. Een van de voornaamste dingen die ik heb geleerd, en ook nog steeds relevant voor me is, is dat naast gedegen inhoudelijke kennis, aandacht voor processen, het betrekken van mensen hierbij en goede communicatie minstens zo belangrijk zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Inmiddels heb ik ook het ‘echte werkbinnen de VN mogen ervaren. Meedoen aan een MUN is naar mijn ervaring dan ook echt een interessante manier om al meer inzicht te krijgen binnen het reilen en zeilen van de VN”.