site/logo.jpg

_DSC7264.jpg new-york-skyline-at-night-hd-1007x352.jpg header_01.jpg

UUMUN in Harvard: 9 prijzen!

UUMUN heeft wederom een fantastische prestatie neergezet op Harvard University!

UUMUN in Oxford breekt record!

UUMUN heeft in Oxford een recordprestatie behaald: 14 prijzen!

 

UUMUN breekt record in Oxford!

UUMUN heeft in Oxford een recordprestatie behaald: 14 prijzen!

 

UUMUN in de VS:

 met negen awards naar huis!
 

UUMUN in Oxford:

 terug van weggeweest!

UUMUN breekt haar record in Harvard!

UUMUN: Een fantastische reis naar New York en Harvard

UUMUN wederom best presterende delegatie in Cambridge

Met een volle prijzenkast is UUMUN terug uit Cambridge!

UUMUN terug van Cambridge

UUMUN is met 8 individuele prijzen terug uit Cambridge!

UUMUN terug uit Cambridge

CUIMUN: Wereldproblemen, oplossingen, avontuur en vertier

UUMUN heeft deelgenomen aan de prestigieuze MUN conferentie aan Cambridge University  en was daar wederom de delegatie met de meeste onderscheidingen. Er werden wel 8 individuele prijzen toegekend!
Op 17 november was het eindelijk zover. Nadat de 11e delegatie van Utrecht University Model United Nations (UUMUN) in mei begonnen was en vanaf augustus bijna twee keer per week had getraind, was het nu tijd om te vertrekken richting het Verenigd Koninkrijk. Daar vindt namelijk jaarlijks de Cambridge University International Model United Nations (CUIMUN) plaats. De afgelopen twee jaar werden de 17 uit Utrecht hier bekroond tot beste delegatie, er werd dus nogal wat van UUMUN verwacht!
De openingsceremonie was al direct een imponerende gelegenheid waarbij studenten van over de hele wereld samenkwamen om de start van CUIMUN te aanschouwen. De UUMUN delegatie werd na afloop hiervan opgesplitst om naar de hen toegewezen ‘comittees’ te vertrekken. De committees zijn de daadwerkelijke organen van de VN, zoals bijvoorbeeld de Veiligheidsraad of een onderdeel van de Algemene Vergadering. Onderwerpen die aan bod kwamen betroffen alles van genetisch gemanipuleerde organismen tot internationale regelgeving met betrekking tot ruimteafval en van jihadisme in Afrika tot aan de Russische machtspolitiek. Ieder van deze organen omvatte een groep van ongeveer 15-50 studenten die stuk voor stuk hun beste beentje voor dienden te zetten in het debat, met het doel om het land dat hen toegewezen was zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. De bedoeling van een MUN is om met een aantal landen een resolutie te schrijven, die uiteindelijk in een stemronde wordt aangenomen in jouw committee. Over deze onderwerpen is drie dagen lang gedebatteerd door middel van heftige speeches en intensief lobbyen. Legio wereldproblemen zijn niet alleen aangekaart en uitgelegd,  er zijn ook belangrijke oplossingen gepresenteerd.
Nadat er overdag telkens ontzettend veel geleerd werd en UUMUN geweldig zijn best deed om een goede bijdrage te leveren, was het ’s avonds tijd voor het sociale programma. Hoewel het voor de ‘Red delegation’ uit Utrecht natuurlijk vooral ging om het inhoudelijke gedeelte, waren ze ook  uitstekend vertegenwoordigd bij de ‘diplomatic drinks’ op vrijdag en het ‘formal dinner’ op zaterdag. Na een spannende stemronde op de zondagmiddag waarbij heel wat resoluties zijn aangenomen met UUMUN-oplossingen erin, was het tijd voor de formele afsluitingsceremonie. Hier stond nog een prachtige verassing te wachten in de vorm van 8 individuele prijzen voor UUMUN, een geweldige prestatie!
Nu UUMUN in Cambridge dus wederom de delegatie met de meeste onderscheidingen is geworden, kijken we nog meer uit naar onze volgende uitdaging in de vorm van de Harvard National Model United Nations. Voor meer informatie kunt u terecht op www.UUMUN.nl of op onze facebookpagina (www.facebook.com/uumun). Op persoonlijk gebied willen we de volgende delegates nu natuurlijk feliciteren!
 
Ceylan Isitman - Best Delegate in Historical Crisis
Ruurd Zanting - Best Delegate in COPUOS
Nadia van de Ven - Distinguished Delegate in UNEP
Diederik Stadig - Distinguished Delegate in ECOWAS
Narcisse Ndeke - Distinguished Delegate in SOCHUM
Annemieke de Nijs - Honourable Mention in UNHRC
Marc van Moorsel - Honourable Mention in UNEP
Olivier Schmidt - Honourable Mention in DISEC
 

Volg UUMUN nu ook op instagram

https://instagram.com/uumun/ 

 
header_illustratie.jpg